Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Baksels

Baksels

Recepten

Stamppot spinazie.

500 – 750 gram verse bladspinazie (diepvries kan eventueel ook)
250 gram spekreepjes
2 kg kruimige aardappels
500-800 gram rundergehakt
Rode ui (gesnipperd)
zakje gehaktkruiden
2 eieren
Paneermeel
Roomboter
Pakje Jus (tuinkruiden)
Peper en zout

Schil en kook de aardappels.
Was en kook de spinazie.

Bak de spekjes uit in een beetje roomboter.

Als de aardappels gaar zijn afgieten. De gekookte spinazie, uitgebakken spekjes, zout (naar smaak) en een paar schilfers roomboter toevoegen. En stampen maar. Tot alle ingrediënten tot een mooi gelijkmatige massa gemengd zijn.

Neem het gehakt. Voeg er de eieren (1 per 500 gram), de gehaktkruiden, gesnipperde ui, een klein handje paneermeel, peper en zout aan toe. Goed door elkaar kneden en allemaal kleine balletjes draaien. Rol ze als ze klaar zijn nog even door de paneermeel voor een mooi korstje.

Braad de gehaktballetjes in een flinke klont roomboter. Als de balletjes (bijna) gaar zijn voeg dan het pakje jus en een beetje water toe en laat de jus nog even inkoken,

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.