Recepten

Scones.

Met Pasen kopen wij eigenlijk wel altijd scones. Heerlijk voor bij het ontbijt. Maar vanmorgen dacht ik: ‘ Ik ga eens kijken of ik het ook zelf kan maken’. Ik vond online een basisrecept en wat is dit simpel! PS : Ik kon thuis even niet zo snel een ronde uitsteker vinden dus ik heb vierkante scones gemaakt.

Benodigheden voor 7 stuks:
40 gram boter
225 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram suiker
Snufje zout
110 ml melk
Extra melk voor bestrijken

Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig. Roer suiker en zout er doorheen.
Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een vork of mes door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een soepel en zacht deeg.

Rol of druk het deeg uit tot een dikte van 3 centimeter. Met een ronde uitsteker van 5 centimeter doorsnede steek je de scones uit. Kneed het overige deeg weer tot een bal, maak er een plak uit en steek weer zoveel mogelijk scones uit. Ga zo door tot het deeg op is.

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
Bak de scones in 12-15 minuten op 220 graden.

 

 

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply