Recepten

Salade met biefstukreepjes.

Wij zijn hier dol op rood vlees!

Benodigheden:
Zak veldsla
1/2 komkommer
1 zak krieltjes
1  paprika rood
1 paprika geel
sperzieboontjes
2 tomaten
2 biefstukken

Laat het vlees in 30 min. op kamertemperatuur komen.

Verhit een ruime koekenpan op hoog vuur. Voeg 25 g boter toe. Wacht tot het schuim verdwijnt, de boter heeft dan de juiste temperatuur. Leg de biefstukken in de pan en zorg dat ze elkaar niet raken. Houd de biefstukken tijdens het bakken in beweging, zo blijft de temperatuur constant. Als de biefstukken aan één kant mooi bruin zijn, keer je ze om. Wat zout en peper strooien.

Snij de groente in blokjes.

Bak ondertussen de krieltjes en kook de boontjes.

Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done.
Medium is het lekkerst  (2 á 3 minuten elk kant)

Haal de biefstukken uit de pan en laat ze rusten in zilverfolie.

Pak een grote schaal en daar de sla en groente in mengen.

Biefstuk in dunne reepjes snijden en op de salade leggen.

Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply