Recepten

Rigate met gerookte kip en zwarte olijf.

Een heerlijke pasta salade wat hier favoriet is! Je maakt eigenlijk altijd te veel en deze is de volgende dag ook nog heerlijk om te eten.

Benodigheden:

150 gram (ongekookte) Pasta (Pipe Rigate)
1 blokje Runderbouillon
1 grote groene paprika
1 grote Rode ui
10 Zwarte olijven (zonder pit)
120 gram Gerookte kipfilet
1 bekertje Demi creme fresh (125 grams verpakking)
4 Half zon gedroogde tomaten
4 eetlepels Knoflook/chili Olijfolie
2 theelepels Groene pesto
2 teentjes Knoflook
5 blaadjes verse Basilicum
3 takjes verse Oregano
vers gemalen Peper
snuf Grove zee zout

Kook de pasta al dente in ruim water met een blokje runderbouillon. Giet de pasta af en zet het even weg (doe er eventueel een beetje olijfolie door om het niet aan elkaar te laten plakken)

Snij de gerookte kip, groene paprika, zwarte olijven en rode ui fijn. Pak anders eens een pasta schelpje en kijk hoe groot de ingrediënten moeten zijn om hier netjes in te passen. Dit gaat straks namelijk gebeuren als je het geheel doorroert.

Snipper de knoflook, zon gedroogde tomaatjes, basilicum en oregano extra fijn.

Doe de knoflook/chili olijfolie in de pan. Als het rookt zet je het vuur wat lager en doe je meteen de ui, paprika en olijven in de pan. Doe nu zout en peper na smaak erbij. Het zout zorgt er nu meteen voor dat de uien hun vocht gedeeltelijk los laten.

Bak het zachtjes tot de uien mooi goudbruin worden. Doe dan de knoflook, zongedroogde tomaatjes, basilicum en oregano erdoor en roer alles goed door. laat 1 a 2 minuten even mee bakken, maar niet te heet anders verbranden de kruiden en worden ze wat bitter.

Doe nu de creme fresh, de gerookte kip en de pesto erbij en roer alles door elkaar tot het een mooie pasta saus wordt. Voeg de pasta toe en roer nogmaals goed door. Als je de ingrediënten niet te groot hebt gesneden, zullen de rigate schepjes zichzelf vullen met de saus.

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply