Recepten

Kokoskoek of kokostaart.

Ineens had ik zin om kokoskoek te maken. Ze noemen het kokoskoek maar je kan het beter kokostaartje noemen.
Geloof me; deze kokoskoek moet je proberen! Met zo weinig ingrediënten zo’n resultaat.

Benodigheden:
125 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram geraspte kokos
300 gram fijne suiker
125 gram boter
2 eieren
snuf zout
springvorm van 20 cm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed je bakvorm met bakpapier.

Belangrijk is dat je boter goed op kamertemperatuur is.

Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
Vul je bakblik en bak je koek in 25-30 minuten goudbruin in de oven. Laat de koek nog even in de oven staan met de deur half open. Hij neigt tot inzakken. Op zich maakt dit niet uit wat betreft smaak, maar het ziet er iets minder mooi uit.

Laat je kokoskoek een paar uur afkoelen. Anders valt hij uit elkaar. Niet omdat hij niet stevig genoeg bakt, maar de boter is nog warm en moet nog afkoelen en steviger worden.

Strooi eventueel nog wat geraspte kokos over de koek.

 

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply