Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Baksels

Baksels

Recepten

knoflookkrieltjes met schelvisfilet.

Benodigheden voor 4 personen:

1 kilo krieltjes
1 knoflookteen
verse bieslook
4 el zure room
600 gram sperziebonen
verse bladpeterselie
4 schelvisfilet zonder huid
peper en zout
4 el roomboter


Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en voeg een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 – 17 minuten gaar. Breng een bodempje water met een snuf zout aan de kook in een andere pan met deksel voor de sperziebonen.

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Kook de sperziebonen, afgedekt, in 6 – 8 minuten beetgaar.

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse bladpeterselie en bieslook fijn.

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schelvisfilet 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de overige roomboter door de krieltjes en schep de knoflook, de verse kruiden en de sperziebonen erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes en de sperziebonen over de borden. Serveer met de schelvis en garneer met 1 eetlepel zure room per persoon.

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.