Recepten

Gebakken aardappeltjes met snijboontjes uit wok.

Vanavond eten wij gebakken aardappeltjes met snijboontjes uit de wok.

Benodigheden voor 4 personen.
350 gram aardappelen
2 stukjes kipfilet
3 teentjes knoflook
2 uien
1 rode paprika
1 zak voorgesneden snijboontjes
bouillonblok
Ketjap
paprikapoeder
peper
zout

Maak de marinade van ketjap en 2 teentjes knoflook. Laat de kip een uur marineren.

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes (of blokjes, wat jij het lekkerste vindt). De aardappeltjes hoeven niet allemaal dezelfde grootte te hebben. Kook de aardappelen in ruim water (ze mogen onder staan) en een beetje zout maximaal 8 minuten voor. Zorg er voor dat de aardappeltjes nog niet helemaal gaar zijn.

Zet een pan met bouillonblok op het vuur. Snijboontjes erbij en laat het 8 minuten koken.

Daarna kan je de kip lekker in de wok wokken.
De uitjes snipperen, 1 teentje knoflook persen en de rode paprika in blokjes snijden. Voeg alles bij de kip.

Verwarm boter in een grote koekenpan tot het licht bruin kleurt. Verdeel de aardappeltjes in de pan en breng op smaak met (ruim) paprika poeder, peper en zout. Bak de aardappeltjes rondom en zet het vuur hierna hoger. Bak de aardappeltjes zo nog aan alle kanten zodat er een laagje/klein korstje rond de aardappeltjes ontstaat.

Zodra de snijboontjes klaar zijn, afgieten en mee wokken.

Eetsmakelijk!

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply