Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Baksels

Baksels

Recepten

Chili sin carne.

Vandaag doen we lekker Vega!

Benodigheden 4 personen:

1 pak zilvervliesrijst
2 rode uien
2 gele paprika’s
2 pakjes tomatenblokjes
2 pakjes kidneybonen
2 avocado’s
100 gram zure room
4 teentjes knoflook
2 rode pepers
bos verse koriander
1 limoen
1 el mexicaanse kruiden
olijfolie
peper en zout
scheutje Witte balsamicoazijn

Kook 1 liter water in een pan met deksel. Kook de rijst afgedekt 12 – 15 minuten op laag vuur.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode uien in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd de rode pepers fijn. Snijd de gele paprika’s in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, mexicaanse kruiden, ½ van de knoflook en 1 van de rode pepers 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gele paprika’s toe en bak nog 2 minuten.

Blus af met de witte balsamico azijn en voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe. Laat, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Pers de limoen uit. Prak in een kom de limoensap met de avocado en de overige knoflook en rode peper. Breng goed op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander.


Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.