Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Baksels

Baksels

Recepten

Kipgehaktsalade met rijst.

Benodigheden voor 4 personen:

pandanrijst 350 gram
1 komkommer
2 limoen
6 knoflookteentjes
2 rode pepers
60 gram gezouten pinda’s
verse koriander
4 little gem
40 ml vissaus
450 gram gekruid kipgehakt
4 tl suiker
8 el wittewijn azijn
10 tl bruine suiker
4 el olijfolie
peper en zout

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt in 12-15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakjes en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda’s en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem los en leg er steeds 2 tot 3 op elkaar, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2-3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten tot de kip gaar is. Voeg de pinda’s toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.