Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Baksels

Baksels

Recepten

Bataatpuree met snijboontjes

Benodigheden:

1 kilo bataat
400 gr kruimige aardappelen
2 knoflookteentjes
2 bosuitjes
2 rode pepers
600 gr snijboontjes
Duits biefstuk
2 groente bouillontabletjes
olijfolie
roomboter
scheut melk
peper en zout

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en de aardappelen. Was of schil de bataat en de aardappelen en snijd beide in grove stukken.
Pers de knoflook of snij fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Kook de aardappelen en de bataat 10-12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel stomen.

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1-2 minuten. Voeg de snijbonen, het wit van de bosui en 1 el water per persoon toe en bak afgedekt 6 minuten. Haal vervolgens de deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de duitse biefstuk in 2-3 minuten per kant rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Stamp de bataat en de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de bataatpuree over de borden en garneer de puree met het groen van de bosui.

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.