Recepten

Appeltaart havermout muffins.

Dit is echt een goed en een gezond tussendoortje en het is ontzettend simpel om te maken. Je kan het als ontbijt eten of bij een heerlijk kopje thee.
Hoe ik dit heb gemaakt? Lees maar mee!

Benodigheden voor 12 muffins:
250 gram havermout
1 tl bakpoeder
snuf zout
2 el gesmolten boter
480 ml melk
1 ei
25 gram honing
1 appel
1 tl kaneel
40 gram rozijnen

Neem 2 kommen. In de ene kom doe je de droge ingrediënten; havermout, bakpoeder, kaneel en zout. In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing bij elkaar. Meng de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door. Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker.
Schil ondertussen vast de appel en snij deze in blokjes,

Voeg dan de stukjes appel en rozijnen toe en spatel deze door het mengsel heen.

Verdeel het mengsel over de 12 muffin vormpjes. Dit gaat het beste met een ijslepel. Mocht er wat melk over blijven dan is dat niet erg.

Bak de muffins in 30 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply